Lunch, fika or dinner?
Nellie’s menu is so quirky it’s hard to capture it in words. Choices are driven not just by seasonal ingredients but also by passion. But one thing is certain – there’s always a wide choice of good, well-made dishes stuffed full of local ingredients, for all tastes.
Menu example
Napolitansk pizza som görs från grunden på klassiskt napolitanskt vis med finaste råvarorna både från vår närhet och mindre producenter i Italien.
Nellie´s burgare på hembakat briochebröd med vår logga inbränd, nötfärs från Kilanda säteri, vår egna friterade klyftpotatis & tillbehör efter säsong. Smakrik Wrångebäcksost Tegel eller annan svensk ost, bacon från Erikssons chark. Ibland kör vi pulled beef eller pulled chicken i våra burgare, nötköttet har kokats i timmar i massa kryddor…
Nellie’s fish soup with tropical flavors and a nice chili kick, topped with prawns. Served with our own aioli and homemade bread.
Nellie’s Cesarinspirerade sallad med ugnsbakad majskycklingfilé och tillbehör som speglar vår tolkning av denna rätt.
A proper prawn sandwich on homemade bread.
No Waste! Vi tar vara på det mesta och ibland har vi extra maträtter som baseras på råvaror som behöver användas.
Palsternackschips är vår grej! Vi toppar de flesta maträtterna med detta, och det älskas av barn som vuxna.
Tasty alternatives för vegetarianer, veganer och allergiker. Vi köper t ex in svensk grillost som alternativ till kött i burgare & ceasarsallad. Veganska burgare finns med goda tillbehör.
American and Swedish desserts som key lime pie red velvet cake och vår egna hemmagjorda glass. Mjölken hämtas på Kilanda säteri och rabarber och andra smaksättningar hittas i vår närhet.
You’ll always find the current menu by the door at Nellies Diner.