varld-title.svg
Our food, drinks, ingredients, and suppliers.

No waste with high ambition and local ingredients.

Our menu changes with the seasons, with a few regular favorites. We operate a no-waste philosophy, where we use as much of the ingredient as we can.. 

The region of Västergötland is our pantry

Mycket av våra råvaror kommer från omgivningen. Därför är det en fördel att hembygdens skafferi är så omfattande.

Våra närliggande gårdar har en omsorgsfull djurhållning med höga hållbarhetskrav och kan leverera det mesta av vårt kött och våra grönsaker. På Kilanda Säteri hämtas kött, och även mjölken till vår glass. Från Bondens skafferi får vi grönsaker efter säsong. Potatisen till våra friterade klyftpotatisar odlas av Hans i Hol, Alingsås.

Mjölet till alla bakverk och vårt bröd är från Stöpafors kvarn och Saltå kvarn. 

Ölen i tapparna kommer från Wättle Brygghus i Gråbo, 7Brewester i Sjövik och Ahlafors Bryggerier i Ahlafors. Ibland tar vi in lite nytt från omgivningen. Just nu Lilla Edets bryggeri.

Vinerna levereras av kunniga 1868 Group, som importerar från mindre vingårdar i Piemonte, Italien samt från Tyskland och Frankrike. De flesta av producenterna har ekolologisk eller biodynamisk produktion. Vi får numera även vin från Wine Mechanics som gör vinet i Göteborg med druvor som fraktas till Sverige från hela Europa. 

Smaka även den enastående goda och ekologiska läsken som varje månad anländer från Sodalicious i Trelleborg, eller Äppelmusten från Bondens skafferi i Alingsås. Här varierar utbudet. Bl a har vi vita vinbärs mousserande från Rudenstam.

Almost everything is made from scratch

In our ambitious restaurant kitchen and own bakery almost everything is made from scratch, and always with natural ingredients. Bread and cakes are baked in our own bakery and the ice cream is made here too, using milk from Kilanda Säteri, no additives, and natural flavorings – some from Nellie and Tommy’s own garden.

No more waste

At Nellie’s, we try and use as much of the ingredient as we can. Any leftover veg is used to make stock. Root vegetable peelings end up in a vegetarian root vegetable soup or are roasted to make crisps. We use surplus egg white from ice cream production in some of the drinks in our bar. Not even the holes in the doughnuts escape.

We work closely with our neighboring shop, Hagströms Lanthandel, to make use of ingredients getting close to their sell-by date, which far too many people choose to “waste”. But as we’ve already said, we’re determined not to do that here at Nellie’s.

Nellie, Tommy and friends.

Nellie used to run Brobacka Kaffestuga, known for its waffles and long-distance motorcycle guests. 
 
These days she and her husband Tommy have put together a great gang who love meeting people and cooking and baking from scratch.
en_USEnglish